Leylijnen en Breuklijnen

Leylijnen opschonen en activeren.

De planeet Aarde heeft diverse lijnenstelsels lopen: over, in en boven het aardoppervlakte. Er zijn Leylijnen, Breuklijnen, Hartmanlijnen, Wateraders en nog vele andere. (zie o.a. Wigtholt Vleer: Leylijnen en leycentra in de lage landen.) Ik richt me vooral op de leylijnen en breuklijnen. In algemene zin kan men zeggen dat leylijnen de zenuwbanen zijn van de Aarde. Zij voeden het Aardoppervlakte met hun energie. Oude tempels en kerken die daar weer bovenop zijn gebouwd, staan vaak op leycentra: dit is een kruispunt van leylijnen. Hoe meer lijnen daar samenkomen, hoe krachtiger het centrum kan zijn.

De meeste Leylijnen raken vervuild of verstopt door toedoen van de mens. Het is dan ook de mens die ze weer kan ontstoppen. Wat men kan doen, is simpelweg wat bergkristalletjes (dubbelpunters zijn hier heel geschikt voor) in de lengterichting leggen van de lijnen en visualiseren dat de lijn weer gaat stromen. Maak hierbij vooral contact met de Landschapsdeva, de Aardmannetjes en Kobolden, daar zij experts zijn in dit soort werk.

Soms is een instroom vortex nodig om de boel weer aan de praat te krijgen. Dit is vooral het geval indien een centrum niet stromen wil. Het ligt aan het type blokkade of dit een Aarde vortex moet zijn of een gewone instroomvortex. Dat is iets, wat je op de plek zelf moet aanvoelen.

Afgezien van opschonen, zijn dit ook plaatsen die je extra kunt bekrachtigen door er diverse steentjes neer te leggen, zoals rozenkwarts en maansteen.

Breuklijnen
 
Breuklijnen zijn ontstaan door bewegingen in het aardoppervlak. Ook zij hebben een functie: het scheiden van twee afzonderlijk bewegende delen van het aardoppervlak. Voor mensen zijn breuklijnen evenwel niet zo prettig, omdat mensen van nature een hekel hebben aan breken met oude patronen. Men kan er dan ook lichamelijke klachten van krijgen. Mensen wonen dus doorgaans niet graag op breuklijnen, maar wel graag op leylijnen, daar deze voedend zijn. Een breuklijn is nu eenmaal een breuklijn, daar valt niets aan te doen. Er valt wel iets te doen aan de negatieve tellurische energie die er van vrijkomt. Men kan er een instroomvortex plaatsen met als doel de negatieve energie af te voeren en te transformeren naar positieve energie. Mineralen: Amethist, Sneeuwvlok Obsidiaan, Jaspis, dat scheelt al een hoop. Men kan er ook een EAT neerzetten in geval van een ernstig breukcentrum (meerdere breuklijnen samen).

Een EAT is een Energie Afval Transformator.

Dit is een apparaat van koperbuizen met kristallen, ingegoten in epoxyhars, dat dient om negatieve energieën om te zetten naar positieve. Je kunt het zelf maken, maar dat vraagt wel wat tijd en gepruts. Pascal heeft er voor ons 2 gemaakt (ze zijn overigens niet goedkoop: kosten al gauw 100 Euro, vooral aan materiaalkosten). Zie Links voor Pascals website.