Het 7 chakra systeem

Het goed reinigen en bekrachtigen van onze chakra's is erg belangrijk om ons wel te voelen.
 
Hier volgt een meditatie die ze één voor één opschoont en bekrachtigt.
De 7 chakra meditatie
 
Sluit je ogen en kom tot rust. We gaan kijken naar je chakra's. We vragen de engelen Sandalphon en Metatron ons te begeleiden op onze weg.

1. We beginnen onderaan. Ga met je aandacht naar binnen en kijk hoe je 1ste chakra er bij staat. Wat is de kleur van je chakra! Is hij donker of juist licht? Wat voor kleur zie je? Dit chakra heeft het element aarde. We vragen aan de Gnomen, met Geb, om ons hierbij te helpen. Laat de kleur rood helder worden, laat eruit stromen wat eruit wil, en laat nieuwe energie toe. We zingen de klank Ooooooo.

2. Dan ga je met een trapje naar je 2de chakra. Wat is de kleur? Staat hij open, of juist niet? Dit chakra heeft het element water, we vragen Neksa en zijn Undines om ons te helpen. Laat de kleur helder Oranje worden. We zingen de klank Oeoeoe.

3. Vanuit het 2de gaan we naar het 3de chakra. Hier komen we de kleur geel tegen. Dit is het chakra van het vuur en we vragen Djinn en zijn Salamander volk om ons te helpen het weer te laten branden. We zingen de klank: Ahhhh.

4. Nu zijn we in het hartchakra, het vierde chakra, open het, kijk eens goed, ook aan de achterkant, laat het doorstromen, de kleur is groen en het element lucht. Peralda en haar Sylphen komen je assisteren om het door te blazen. Het wordt weer helder lentegroen. We zingen: Eeeeee.

5. Dan gaan we naar de nek en de keel, het 5de chakra. Geef het wat ruimte rondom. Maak het breder. Hier wordt de kleur lichtblauw en het element is ether. Vanaf hier komen de elementen samen en werken zij als één kracht met je samen.

We zingen: iiiiiiiiiiiiii

6. Het volgende chakra zit altijd vol gedachten. Laat ze maar los, laat ze maar vliegen. Maak ruimte in je 6de chakra, dat zorgt voor rust en de diepe Indigo kleur kan gaan stralen. Zet vooral ook achter een raampje open.

We zingen: Mmmmmmmmmm

7. Dan komen we bij de kruin, het 7de chakra. Laat de lotus zich voorzichtig openen. Laat de Bron van Al Wat Is zich in je openbaren. Laat alle zwaarheid los en laat het prachtige violette licht bij je binnenstromen. We zingen Nnnggg, van Zing.

Vanuit het zilveren koord en het gouden koord worden alle chakra's zo gevuld met de Moeder energie en de Vader energie.

En net boven je hartchakra, maar beneden je keel, zit je thymus chakra: het hart der harten, het mystieke hart en dit straalt helder wit en verbindt de mens met Aarde en Kosmos, innerlijk met uiterlijk. Zie de diamant daar stralen als nooit te voren. Nu voel je ook dat je hele aura in gouden licht staat. Je voelt hoe sterk je in je kracht staat. Je naam schittert op je innerlijk scherm en je zegt tegen jezelf je naam: Ik ben… (en je noemt jouw naam)! Zie dit, geniet er van: dit ben jij!

……

Dan bedank je de engelen, de elementen en je Zelf en kom je langzaam weer terug in het hier en nu, in deze ruimte, vandaag. En als je er klaar voor bent, open je je ogen en glimlacht. Welkom terug!