Mangrove meditatie

Voel dat je stevig zit en adem een paar keer diep in en uit (buikademhaling).

Stel je voor dat je romp de stam is van een prachtige, krachtige mangrove boom.

Vanaf je middel groeien er allerlei soorten wortels, die je boven de grond en het water uit tillen. Er groeien luchtwortels, wortels die de toplaag van de aarde ingaan, wortels die in het oppervlaktewater blijven, wortels die de aarde ingaan en zandgronden opzoeken, andere gaan naar kleilagen, kiezellagen, waterlagen leemlagen, rotslagen, de kristallagen, weer andere wortels gaan naar het aardmagma; in alle aardlagen heb je wortels.

Je voelt  hoe je stevig in de aarde verankerd bent en hoe je op je hoge wortels mee kunt deinen en stormen, droogtes en watervloeden kunt doorstaan.

Vanuit je schouder groeien er takken. Je ziet deze takken omhoog gaan naar de Universa waar je ooit hebt gewoond. Hier vertakken ze zich naar de Sterrenstelsels en dan weer verder naar de Zonnestelsels, weer verdere vertakkingen naar de planeten en/of manen waar je ooit thuis bent geweest. Je kijkt er naar, maar doet er nu niets mee.

 

Mogelijke (handige) tussenstap.

Dan gaat je aandacht naar je basis-chakra, dat zich opent. Er komt een koord uit je basis-chakra dat de aarde in gaat. Het komt na enkele decimeters in de aarde bij het Aardster-chakra en gaat daar door heen, dieper de aarde in. Het koord gaat voorbij de Dolfijnen-matrix, langs de Inner Cities, voorbij de Walvissen-matrix en komt bij het Centrum van de aarde, een groot kristal, groter dan jijzelf bent. Je maakt het koord aan het kristal vast.

Je gaat het kristal binnen, waar je wordt begroet door Moeder Aarde.

Na een tijdje, als je daar aan toe bent, neem je afscheid van Moeder Aarde en je vraagt of je haar aarde-energie mee mag nemen. Als ze haar instemming heeft gegeven ga je langs  het koord naar boven. Bij je lichaam aangekomen, vul je dit van onderaf naar boven met aarde-energie en telkens als er een chakra opgevuld wordt, gaat dit open.

Bij je kruin-chakra aangekomen vul je ook dit met aarde-energie en ook dit chakra gaat open. Er komt een koord uit dat opstijgt naar je Zielester, verder door de Sterrenpoort naar de Intergalactische poort, langs het Christus bewustzijnsgrid naar de Grote Centrale Zon. Hier maak je je koord vast aan een zonnestraaltje en ga je de Grote Centrale Zon binnen waar je wordt verwelkomt door (Groot-)Vader Zon.

Na een tijdje , als je daaraan toe bent, neem je afscheid van (Groot-)Vader Zon.

Je gaat naar buiten en gaat naar de andere kant van de Zon. Ook hier is een deur, waar je door naar binnen gaat. Ook hier wordt je door iemand verwelkomt.

Na een tijdje , als je daaraan toe bent, neem je afscheid van die persoon. Je gaat weer naar het koord en neemt van beide zijden van de zon energie mee terug.

Als je langs het Christus bewustzijnsgrid komt, haak je je koord even aan, zodat je ook van dit grid energie mee terug kunt nemen.

Je gaat terug door de Intergalactische poort en door de Sterrenpoort langs je Zielester naar je kruin-chakra. Hier haal je de energie van beide zijden van de Grote Centrale Zon en van het Christus bewustzijnsgrid naar binnen en je vult jezelf er helemaal mee op tot in de punt van iedere vinger en iedere teen.

 

Extra-tje

Als je wilt, kun je via je verbinding vanuit je basis-chakra nog wat van deze energie doorpompen naar je aardster, van waaruit Moeder Aarde het verdeelt.

Als je daar aan toe bent, stop je met het doorpompen van de energie.

Je vermengt de aarde-energie, de energie van de beide zijden van de Zon en de Christus bewustzijnsenergie in de hart en laat dit mengsel door je hartchakra naar buiten stromen en je hele aura vullen (ook onder je voeten en ook de achterkant goed opvullen!).

 

Vervolg mangrove-meditatie

Je gaat met je aandacht  weer naar je wortels.  Je gaat in de wortel die je aandacht trekt of die in de aardlaag zit waar je het meest behoefte aan hebt.

Dan vertakt die wortel zich in die aardlaag. Aan het uiteinde van die vertakkingen komen allemaal kleine haarworteltjes, die heel gevoelig zijn.

Je gaat met je aandacht in de haarworteltjes in die aardlaag.  Daar voel je hoe er voor jouw wortels liefdevol is plaats gemaakt en hoe prettig jouw wortels zich in die aardlaag voelen.

Je merkt op dat er in die aardlaag een bewustzijn is dat jou observeert. Je maakt contact met dat bewustzijn/wezen, stelt jezelf voor en vertelt wat je komt doen. Je vraagt dat wezen of je uit die aardlaag mag halen wat jij nodig hebt en je vertelt waarom.

Als het wezen je toestemming geeft, neem je wat je nodig hebt.

Hier past geen hebzucht en geen valse bescheidenheid; dus je neemt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

 

Als je wat je nodig hebt in de wortels hebt opgeslagen, dank je het wezen voor zijn/haar goedgunstigheid en vraag je het wezen wat hij/haar/het van jou nodig heeft. Dit kan van alles zijn: erkenning, respect, dankbaarheid, vertrouwen, liefde, enz. En je geeft wat je missen kunt; je geeft het van harte (= vanuit het hart). Je kunt zelfs de energie aanbieden, welke je vanuit de twee zijden van de Zon, vanuit het Christus bewustzijnsgrid of een mengsel (zelfs met aarde-energie) daarvan aanbieden (dus handig om tussendoor toch eerst naar boven te gaan).

Dan neem je afscheid van het wezen en keert –met wat je in je wortels hebt opgeslagen- terug naar je mangrovestam. Vanuit de wortel integreer je de gave(n) van de aardlaag/-lagen in je systeem, daar waar het nodig is.

 

Dan keer je terug in je lichaam, wiebel hier, wiebel daar, einde van deze reis.

 ---**----

Opmerkingen:
 

En zo is een mangroveboom op heel veel manieren uit te bouwen en in te zetten.

Zo  kun je overal komen en op energetisch niveau halen wat je nodig hebt.  Mijn ervaring is dat het je ook van harte gegeven wordt. Het geeft die aardlagen ook de ruimte om via jou energie binnen te halen waarmee zij verder kunnen.

Open deur:

Maar je bent wel overal te gast dus gedraag je ook zodanig: toon respect, stel je voor, vertel wat je komt doen en –indien van toepassing- waarvoor je de zaken nodig hebt; wacht in-/toestemming af.

Daarenboven vraag je wat je terug kunt doen/geven en houd je aan je woord!

De tijd van rooftochten is gelukkig voorbij!

 

Veel reisplezier.

 

Met dank aan: Josette Teepen