Voorbereiding en Materialen

Lichtwerk is een project

Lichtwerk kun je zien als een klein of groot project. En net als bij projecten bereid je je voor op wat je gaat doen. Meestal begint het ermee met dat je ergens in je binnenste een vraag voelt. Dat kan zijn als je ergens op een plek bent, maar ook als je thuis in je stoel zit, TV kijkt, een boek leest, of als je moeder iets tegen je zegt.

Dan stem je jezelf af op wat precies de bedoeling is en waar en wanneer dat het beste kan gebeuren. Betreft het geometrische figuren, dan is het handig om van te voren een schets te maken over de positie van de diverse stenen die daarvoor nodig zijn.

Wat neem je mee als je op pad gaat
 
1. Jezelf
Ga goed uitgerust op weg met een vrolijk gemoed.
Voel je weerstand of iets anders check dan het volgende:
a. Is er iets in mijzelf dat getransformeerd wenst te worden, voordat ik begin?
b. Is er iets of iemand die aandacht vraagt? Vraag dan wie het is en wat er moet gebeuren.
 
2. Een wandelkaart
Ga je begeven in de natuur op onbekend terrein: neem een wandelkaart mee. Die kan je, behalve te dienen om niet te verdwalen, ook informatie geven over bijzondere plekken.
 
3. Kleding
Wanneer je vortexen zet, kan dat het weer plotseling beïnvloeden: het kan gaan waaien en regenen. Stevige schoenen zijn vaak ook handig. Je gaat vaak van de gebaande paden af.
 
4. Eten en Drinken
Van Lichtwerk kun je behoorlijke trek krijgen en soms moet je wat langer op een plek blijven. Het is dan fijn, als je iets te eten en te drinken bij je hebt.
 
5. Een kompas
Soms wil men iets, steentjes bijvoorbeeld, precies op de windrichtingen: een kompas is dan wel makkelijk.
 
6. Een pendel of wichelroedestokje
Als je gewend met Pendels of Wichelroedes te werken is het handig ze mee te nemen, als controle of je op de juiste plek zit e.d.
 
7. Kristallen en Mineralen
Voor de gronding en bekrachtiging werken wij vaak met Kristallen en Mineralen zoals Rozenkwarts, Amethist, Maansteen, Tijgeroog. Meestal in hun ruwe vorm, maar soms wordt ook wel een geslepen vorm gevraagd. Wij checken dit meestal vooraf.
 
8. Doek
Een doek om de steentjes in patroon uit te leggen is erg handig. Je ziet ze dan beter dan gewoon op de grond.
 
9. Wierook
Soms vindt men (bijvoorbeeld natuurwezens) wierook prettig bij activaties. Kaarsen waaien meestal uit, tenzij beschermd door een windlicht. En vergeet je aansteker niet!
 
10. Graafwerktuigen
Schepjes, smalle steekschepjes voor bloembollen, zijn handig voor het ingraven van stenen. In het buitenland zijn bij een hardere ondergrond steenbeitels, een hamer en soms een grondboor, of een grote schep beter. Het ligt aan de grondsoort en de afmeting van je stenen wat het beste is.
 
11. Begeleiding
Vraag begeleiding mee op je pad: Engelen, de Landschapsdeva, de vragende partij etc.
 
12. Schrijfgerei
Vaak wil je iets opschrijven over je belevenissen: denk aan pen en papier.